Antena 3 CNN Externe SUA rămân loiale Israelului. Obama: O intervenţie militară în Iran nu este exclusă

SUA rămân loiale Israelului. Obama: O intervenţie militară în Iran nu este exclusă

SUA rămân loiale Israelului. Obama: O intervenţie militară în Iran nu este exclusă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Dec 2011   •   11:52
Israelul trebuie să acţioneze pentru a ieşi din izolare în regiune, a declarat vineri şeful Pentagonului, Leon Panetta, conform AFP. Oficialul s-a referit la relaţiile tensionate de mai multe luni dintre Israel, Egipt şi Turcia.

Din nefericire, în anul care s-a scurs, am văzut cum izolarea Israelului a crescut în raport cu partenerii săi din regiune, iar căutarea păcii în Orientul Mijlociu a fost abandonată”, a declarat americanul.

Panetta a subliniat totuşi că Israelul nu este singurul care trebuie blamat pentru poziţia sa dificilă şi chiar a vorbit despre o „campanie internaţională” destinată izolării ţării. „Îngrijiorările Israelului faţă de schimbările care au loc în Orientul Mijlociu sunt de înţeles, dar primăvara arabă oferă Israelului şansa de a-şi construi o poziţie mai sigură în regiune”, consideră oficialul.

Panetta a arătat că este crucial ca Israelul să „restabilească relaţii bune” cu ţări ca Egiptul, Turcia, Iordania, care, potrivit oficialului, au interese în menţinerea stabilităţii regionale.

Israelul trebuie „să depună eforturi pentru a ajunge la pace cu palestinienii”, a declarat Panetta.

De asemenea, oficialul a subliniat că Statele Unite rămân loiale securităţii Israelului şi a promis să împiedice Iranul să obţină arma nucleară. De altfel, preşedintele Barack Obama a arătat că opţiunea unei intervenţii militare nu este exclusă pentru acest fapt.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close