Antena 3 CNN Externe Statele Unite intenționează să redeschidă granițele pentru călătorii vaccinați

Statele Unite intenționează să redeschidă granițele pentru călătorii vaccinați

Statele Unite intenționează să-și redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinați împotriva COVID-19 și resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea rapelului de consolidare a vaccinului.

Statele Unite intenționează să redeschidă granițele pentru călătorii vaccinați
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Aug 2021   •   12:39

Mult timp reticentă în a permite accesul pe solul american a călătorilor din străinătate, de teama unei reluări a epidemiei, administrația președintelui Biden pare pregătită să-și schimbe poziția.

Statele Unite ale Americii, ale cărei granițe rămân închise la un număr mare de călători străini, intenționează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoane complet vaccinate, a declarat miercuri, 4 august, un oficial de la Casa Albă, în plină dezbatere pe un moratoriu la nivel mondial privind dozele de rapel.

Washingtonul dezvoltă o „abordare progresivă care ar însemna, cu excepții limitate, că toți cetățenii străini care vin în Statele Unite – din toate țările – trebuie să fie pe deplin imunizați”, a spus sursa, fără a menționa un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni „sunt în curs de elaborare a unei politici pentru a fi gata, atunci când este momentul potrivit, să evolueze către acest nou sistem” , a indicat oficialul american.

Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

×
Subiecte în articol: granite vaccinare COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close