Antena 3 CNN Externe SUA refuză să accepte discriminarea. Gestul pe care Obama l-a făcut pentru comunitatea gay

SUA refuză să accepte discriminarea. Gestul pe care Obama l-a făcut pentru comunitatea gay

SUA refuză să accepte discriminarea. Gestul pe care Obama l-a făcut pentru comunitatea gay
Sursa foto: Foto: spyhollywood.com
07 Feb 2014   •   12:56

Preşedintele american Barack Obama a numit atleţi homosexuali să facă parte din delegaţia oficială americană care va asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Soci, pentru a arăta că Statele Unite refuză să accepte discriminarea, informează AFP.

Liderul american a făcut acest anunţ într-un interviu pentru NBC ce urma să fie difuzat înaintea deschiderii JO. Declaraţia vine după ce vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a avertizat pe atleţi şi spectatori cu privire la "propaganda" homosexuală în faţa minorilor, la Jocurile Olimpice.

Barack Obama i-a ales pe jucătoarea de hochei Caitlin Cahow şi pe fostul campion la patinaj artistic Brian Boitano, doi atleţi care şi-au asumat recent, în mod public, orientarea homosexuală, să facă parte din delegaţia americană care va participa la ceremonia de deschidere a JO.Potrivit lui Obama, prin acest gest "este evident că vrem să arărăm în mod clar că nu ne pliem discriminării, inclusiv discriminării persoanelor pe baza orientării lor sexuale".
"Unul dintre cele mai minunate lucruri la Jocurile Olimpice este că eşti judecat în funcţie de merit, de performanţe, indiferent de unde vii, ce apartenenţă ai, de persoana pe care o iubeşti, iar eu cred că toate aceste lucruri aderă la spiritul Jocurilor" Olimpice, a continuat el.

O lege care pedepseşte „propaganda” homosexuală în faţa minorilor cu amenzi şi închisoare a fost promulgată în iunie anul trecut de Vladimir Putin. Legea a determinat critici vehemente şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci, în special în Occident.

Niciunul dintre membrii în exerciţiu ai Cabinetului lui Obama nu va fi prezent la Soci.

Noul logo al Google, o palmă peste obrazul autorităţilor ruse? "Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea să facă sport, fără discriminări de orice fel"

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close