Antena 3 CNN Externe SUA regretă că Moscova a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni americani

SUA regretă că Moscova a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni americani

SUA regretă că Moscova a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni americani
de S.T.    |    22 Dec 2012   •   10:39

Diplomaţia americană şi-au exprimat vineri regretul că Rusia a interzis prin lege cetăţenilor americani să adopte copii ruşi.
   
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat s-a declarat "îngrijorat" de votul din Duma rusă al unei legi care interzice americanilor să adopte orfani ruşi, apreciind că "bunăstarea copiilor este prea importantă pentru a o lega de aspectele politice ale relaţiei" uneori tensionată între Statele Unite şi Rusia, relatează AFP.
   
"Ceea ce ne îngrijorează mai ales în această legislaţie este că împiedică efectiv copii să crească într-un mediu familial fericit, plin de dragoste şi respect", a declarat purtătorul de cuvânt, Patrick Ventrell.

Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat definitiv vineri o lege ce interzice americanilor să adopte copii ruşi, o decizie care îngrijorează orfelinatele şi care provoacă indignarea unei părţi din societatea rusă.
   
Textul aprobat aproape în unanimitate de către deputaţi vine ca un răspuns la "lista Magniţki" adoptată de Statele Unite, care sancţionează responsabilii ruşi vinovaţi de încălcări ale Drepturilor Omului.

×
Subiecte în articol: SUA Moscova Drepturile omului
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close