Antena 3 CNN Externe SUA şi Coreea de Sud au elaborat un PLAN DE ACŢIUNE MILITARĂ, în cazul unui ATAC NUCLEAR din Coreea de Nord

SUA şi Coreea de Sud au elaborat un PLAN DE ACŢIUNE MILITARĂ, în cazul unui ATAC NUCLEAR din Coreea de Nord

SUA şi Coreea de Sud au elaborat un PLAN DE ACŢIUNE MILITARĂ, în cazul unui ATAC NUCLEAR din Coreea de Nord
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Sep 2013   •   12:47
Coreea de Sud şi SUA au elaborat proiectul unui plan de acţiune militară comună în cazul unui eventual atac nuclear din partea Coreii de Nord, a declarat duminică o sursă guvernamentală sud-coreeană, citată de Yonhap, conform Agerpres.
 
Responsabilii din cele două ţări au lucrat la acest plan de descurajare în ultimele 10 luni, acesta urmând să fie semnat în cadrul reuniunii şefilor apărării din SUA şi Coreea de Sud, prevăzută pentru data de 2 octombrie. 
 
'Planul de descurajare poate fi considerat drept echivalentul unui plan operaţional', a declarat o altă sursă citată de agenţia sud-coreeană de presă. 'Elaborarea unui document oficial care detaliază umbrela nucleară americană reflectă angajamentul ferm contra ameninţării armelor nucleare ale Coreii de Nord', a spus sursa citată. 
 
Planul conţine măsuri politice, diplomatice şi militare menite să ofere o protecţie nucleară peninsulei Coreea în cazul unor provocări nucleare din partea Coreii de Nord. 
 
Ministerul apărării de la Seul a comunicat parlamentului că regimul de la Phenian a făcut progrese considerabile în dezvoltarea unui program nuclear relativ robust, în ultimii trei ani, şi este capabil să fabrice arme atomice în orice moment, scrie Yonhap. 
 
În luna aprilie, Coreea de Nord a anunţat că specialiştii săi în domeniul nuclear îşi vor relua activitatea la o uzină de îmbogăţire a uraniului şi la reactorul de 5MW din complexul Yongbyon. 
 
În plin proces de negocieri intercoreene pentru reluarea proiectelor transfrontaliere, Phenianul şi-a exprimat dorinţa de a relua negocierile în format de şase privind denuclearizarea dar nu a dat niciun semn că acceptă condiţiile puse de Seul şi Washington de a renunţa la capacităţile sale nucleare. În schimb, regimul de la Phenian a insistat să fie recunoscut ca putere nucleară, scrie Yonhap.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close