Antena 3 CNN Externe SUA şi Coreea de Sud se pregătesc să ocupe Coreea de Nord. Manevrele militare comune au avut loc în august

SUA şi Coreea de Sud se pregătesc să ocupe Coreea de Nord. Manevrele militare comune au avut loc în august

SUA şi Coreea de Sud se pregătesc să ocupe Coreea de Nord. Manevrele militare comune au avut loc în august
Sursa foto: Foto: worldwide-defence.blogspot.com
11 Sep 2012   •   10:18
Un cotidian sud-coreean a publicat o informaţie care a provocat rumoare în lumea întreagă. Potrivit publicaţiei sud-coreene citată de AFP, manevrele militare comune între sud-coreeni şi americani realizate în august au inclus un scenariu de ocupare şi "stabilizare" a Coreei de Nord.

Cei doi aliaţi au exersat deja un scenariu similar în 2010, dar în acest an, rolul trupelor sud-coreene a fost consolidat, în timp ce Statele Unite au ocupat o poziţie de susţinere.

Manevrele comune ale Seul şi Washington au fost în mare parte simulate pe calculator, dar s-au desfăşurat şi pe teren.

Un oficial guvernamental de rang înalt a precizat că exerciţiile "Wind of freedom" au inclus antrenamente pentru acordarea de ajutor umanitar Coreei de Nord, după o ocupare a teritoriului său, şi restaurarea serviciilor sale administrative.

"Pentru prima dată, aceste exerciţii au plasat armata sud-coreeană în poziţie de comandă în cadrul operaţiunilor de stabilizare a (Coreei de) Nord, susţinută de Statele Unite", a precizat o sursă militară citată de publicaţia sud-coreeană.

Reprezentanţii Ministerului sud-coreean al Apărării au refuzat să comenteze şi au afirmat că detaliile cu privire la aceste manevre sunt confidenţiale.

Manevrele comune din 20-31 august au generat indignarea Coreei de Nord. Oficialii nord-coreeni consideră că aceste manevre sunt o repetiţie generală înaintea unui atac real.

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close