Antena 3 CNN Externe SUA şi Franţa consideră că este nevoie de UN MESAJ PUTERNIC împotriva regimului sirian

SUA şi Franţa consideră că este nevoie de UN MESAJ PUTERNIC împotriva regimului sirian

SUA şi Franţa consideră că este nevoie de UN MESAJ PUTERNIC împotriva regimului sirian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Aug 2013   •   12:24
Francois Hollande şi Barack Obama au îndemnat vineri comunitatea internaţională să transmită un "mesaj puternic" regimului lui Bashar al-Assad, pe care îl consideră "responsabil" de masacrul chimic de la 21 august, a anunţat Palatul Elysée într-un comunicat, relatează AFP, conform Mediafax.
"Cei doi şefi de stat au convenit că membrii comunităţii internaţionale nu pot tolera folosirea armelor chimice, că ei trebuie să considere responsabil regimul sirian şi să transmită un mesaj puternic de denunţare a acestei utilizări" a armamentului chimic, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, după câteva ore de la o conversaţie telefonică între cei doi lideri.
Ei "au discutat astăzi (vineri) despre folosirea armelor chimice pe 21 august de către regimul lui Bashar al-Assad", a anunţat preşedinţia franceză, o formulare care sugerează că responsabilitatea regimului nu le mai provoacă vreun dubiu.
"Aliaţi apropiaţi şi prieteni", se subliniază în comunicat, preşedinţa subliniind că "Franţa şi Statele Unite vor continua să se consulte pe tema Siriei şi tuturor celorlalte probleme care pun joc securitatea internaţională".
În urma acestei conversaţii telefonice, care a început spre ora locală 18.15 (19.15, ora României) şi care s-a prelungit trei sferturi de oră, cei doi preşedinţi au ajuns la concluzia că "împărtăşesc aceeaşi certitudine cu privire la natura atacului chimic şi responsabilitatea neîndoielnică a regimului" Bashar al-Assad, a declarat o sursă din anturajul şefului statului francez pentru AFP.
François Hollande, care a "evocat hotărârea Franţei de a reacţiona şi a nu lăsa aceste crime nepedepsite", a "simţit aceeaşi hotărâre de partea lui Obama", a adăugat această sursă.
Cei doi preşedinţi au discutat anterior la telefon pe 25 august despre "răspunsuri" faţă de atacul chimic comis cu patru zile înainte, la periferia Damascului, soldat cu 1.429 de morţi,  inclusiv 426 de copii, potrivit Guvernului american.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close