Antena 3 CNN Externe SUA şi Rusia promit că Georgia nu le strică relaţiile

SUA şi Rusia promit că Georgia nu le strică relaţiile

SUA şi Rusia promit că Georgia nu le strică relaţiile
Sursa foto: lavrov clinton
08 Mai 2009   •   04:40

Secretarul american de stat Hillary Clinton a negat că ar exista tensiuni cu Rusia din cauza Georgiei şi a subliniat că nu vor fi afectate discuţiile legate de reducerea armamentului, iar Washington doreşte legături cu Moscova la un nou nivel.

La o conferinţă de presă cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Clinton a declarat că "oamenii din aceeaşi familie se mai contrazic" şi că nu vrea să se certe cu privire la diferenţele legate de Georgia sau opoziţia puternică a Rusiei la exerciţiile militare NATO din această lună.

?Este o gândire învechită a se considera că dacă avem un dezacord într-o privinţă, atunci ar trebui să nu mai lucrăm la nimic din ce este de o importanţă majoră. Nu este modul în care gândim noi. Vrem să normalizăm relaţiile şi să le ridicăm la un nou nivel", afirma Clinton.
Lavrov pe de altă parte a descris întâlnirea ca productivă şi a fost de acord că disputele nu trebuie să strice negocierile legate de controlul armelor.

?Misiunea de reducere suplimentară a armelor ofensive strategice este prea importantă atât pentru Rusia, cât şi pentru SUA şi întreaga lume, pentru a o face ostatică a a unui regim anume?, afirma diplomatul rus.
Clinton a recunoscut că cei doi au discutat despre Georgia la întâlnire, iar Lavrov a promis că Rusia va face totul pentru a preveni izbucnirea a noi tensiuni în Caucaz, dar a subliniat că există diferenţe majore cu gazda sa americană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close