Antena 3 CNN Externe SUA: Spunem clar de mai mulţi ani că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei

SUA: Spunem clar de mai mulţi ani că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei

SUA: Spunem clar de mai mulţi ani că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei
Sursa foto: Foto: wistv.com
18 Mai 2011   •   20:38

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Mark Toner a reiterat, miercuri, că sistemul antirachetă din Europa “nu este îndreptat împotriva Rusiei”. Declaraţia vine pe fondul avertismentului transmis de preşedintele rus Dmitri Medvedev, privind riscul unui nou Război Rece, conform AFP.

“Spunem clar de mai mulţi ani că această cooperare în domeniul antirachetă nu este îndreptată împotriva Rusiei. Statele Unite vor continua să dorească să coopereze cu Rusia”, a subliniat Toner.

Preşedintele Dmitri Medvedev a avertizat miercuri că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu Statele Unite. Pe un ton ferm, liderul rus a precizat că riscă revenirea la Războiul Rece, dacă în viitorul apropiat nu va fi semnat un acord cu privire la scutul american antirachetă.

Medvedev a mai declarat că
Rusia îşi va spori capabilităţile nucleare, în cazul în care NATO refuză să coopereze cu Moscova în proiectul unui sistem de apărare în Europa.

"Sper ca ei (NATO) să dea curs problemelor propuse de preşedintele Barack Obama şi de mine, şi vom putea să creăm un model de apărare antirachetă. Dacă nu, atunci va trebui să luăm măsuri, vom fi obligaţi să forţăm dezvoltarea potenţialului nostru nuclear", a insistat preşedintele rus.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close