Antena 3 CNN Externe Washingtonul critică dur persecuţiile religioase ale Statului Islamic. Ce a declarat şeful diplomaţiei americane

Washingtonul critică dur persecuţiile religioase ale Statului Islamic. Ce a declarat şeful diplomaţiei americane

Washingtonul critică dur persecuţiile religioase ale Statului Islamic. Ce a declarat şeful diplomaţiei americane
Sursa foto: Foto: timesofisrael.com
de S.T.    |    15 Oct 2015   •   00:13

SUA denunță represiunea religioasă exercitată de Statul Islamic în Siria și Irak și își exprimă îngrijorarea în ceea ce privește recrudescența antisemitismului în Franța și în Germania, în raportul lor anual privind libertatea religioasă publicat luni, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres.

În raportul pe 2014 privind libertatea religioasă în lume, Departamentul de Stat american pune accentul pe actorii non-statali precum Statul Islamic, acuzat de "persecuții brutale" împotriva minorităților religiose, precum cele creștine din Siria sau Irak.

"Aceste acte devin și mai respingătoare când cei care le comit arată spre Dumnezeu spunând că, cumva, el permite aceste fapte", a spus șeful diplomației americane, John Kerry, cu prilejul publicării raportului.

"Fiecare victimă, fiecare coșmar, fiecare rană este un alt motiv pentru a aborda de urgență cauzele extremismului violent", a mai spus el.

De asemenea, raportul atrage atenția asupra violențelor comise de Boko Haram în Nigeria, Camerun, Ciad și Niger și care s-au soldat în 2014 cu mai mulți morți decât în cei cinci ani precedenți, acuzând guvernul nigerian că nu face mai mult pentru a combate violența religioasă.

×
Subiecte în articol: Stat Islamic antisemitism
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close