Antena 3 CNN Externe SUA sunt "foarte îngrijorate" de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria, afirmă Panetta

SUA sunt "foarte îngrijorate" de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria, afirmă Panetta

SUA sunt "foarte îngrijorate" de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria, afirmă Panetta
Sursa foto: Foto: outofcentralasianow.wordpress.com
de M.Z.    |    07 Dec 2012   •   08:23

Statele Unite sunt "foarte îngrijorate" privind folosirea armelor chimice de către regimul sirian pe măsură ce rebelii avansează, a declarat joi secretarul Apărării, Leon Panetta, reiterând avertismentul pentru Bashar al-Assad.

"Fără a comenta în particular informaţiile cu privire la aceste arme chimice, este evident că suntem foarte îngrijoraţi că pe măsură ce opoziţia avansează, mai ales asupra Damascului, regimul va lua în considerare utilizarea armelor chimice", a afirmat şeful Pentagonului în cadrul unei conferinţe de presă, informează AFP.

În ultimele zile, responsabili americani aflaţi sub anonimat au afirmat că Damascul combină precursorii chimici ai gazului sarin, o neurotoxină puternică, în bombe destinate a fi lansate din avion.

"Lumea priveşte cu mare atenţie iar preşedintele Statelor Unite a fost foarte clar asupra faptului că vor fi consecinţe" dacă Bashar al-Assad "va comite marea greşeală de a folosi aceste arme chimice împotriva propriului său popor", a adăugat Leon Panetta, precizând şi el că va fi vorba de "o linie roşie" pentru Washington.






×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close