Antena 3 CNN Externe SUA: Teheran are dreptul la energie nucleară

SUA: Teheran are dreptul la energie nucleară

SUA: Teheran are dreptul la energie nucleară
Sursa foto: iran nuclear
03 Iun 2009   •   03:35

Administraţia americană şi-a nuanţat poziţia faţă de Iran şi a sugerat că acest stat ar putea avea un drept la energie nucleară, cu condiţia să dovedească până la finele anului că aspiraţiile sale sunt paşnice.
În cadrul unui interviu pentru BBC, Barack Obama a reafirmat planurile sale de a urma o linie diplomatică directă cu Teheranul pentru a-l convinge să renunţe la armele nucleare.
?Ceaa ce cred este că Iranul are preocupări energetice legitime, aspiraţii legitime?, declara Obama , care a adăugat că şi comunitatea internaţională are "un interes foarte real" în a preveni o cursă a înarmărilor nucleare.
Liderul american a arătat că este dispus să caute sancţiuni internaţionale mai dure contra Teheranului dacă acesta nu răspunde pozitiv la tentativele SUA de a deschide negocierile pe marginea programului nuclear. Obama a declarat că republica islamică are până la finele anului pentru a demonstra că doreşte să discute cu Washington.

?Deşi nu doresc să creez un orar artificial al acestui proces, vrem să ne asigurăm că până la sfârşitul anului vedem un pas serios înainte. Şi cred că putem măsura dacă iranienii sunt sau nu serioşi?.
Obama a oferit şi o prefaţă a discursului pe care îl va ţine în Egipt, arătând că speră ca mesajul său să încălzească relaţiile dintre americani şi musulmani.
Obama va organiza un turneu în Egipt şi Arabia Saudită.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close