Antena 3 CNN Externe SUA tratează „cu multă seriozitate" ameninţările Coreei de Nord şi sunt pregătite să răspundă

SUA tratează „cu multă seriozitate" ameninţările Coreei de Nord şi sunt pregătite să răspundă

SUA tratează „cu multă seriozitate" ameninţările Coreei de Nord şi sunt pregătite să răspundă
de M.T.    |    26 Mar 2013   •   19:04

Statele Unite tratează „cu multă seriozitate" ameninţările Coreei de Nord şi sunt pregătite să răspundă „în orice eventualitate", afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, anunţă AFP, citată de Mediafax.

„Suntem preocupaţi de toate ameninţările venite dinspre Coreea de Nord. Tratăm cu multă seriozitate ceea ce spun şi fac", a precizat Little.

Coreea de Nord şi-a plasat marţi armata în stare de luptă şi a cerut unităţilor speciale strategice să se pregătească pentru eventuale atacuri împotriva teritoriului continental al Statelor Unite, Insulelor Guam şi Hawaii.

„Comandamentul armatei poporului coreean declară că toate trupele de artilerie, inclusiv unităţile strategice de rachete şi unităţile de artilerie cu rază lungă de acţiune, trebuie să fie plasate la nivelul de alertă «pregătit de luptă»", potrivit KCNA.

Aceste unităţi urmează să fie pregătite să atace "toate bazele militare americane în regiunea Asia-Pacific, inclusiv pe continentul american, Hawaii şi Guam", dar şi în Coreea de Sud, a adăugat comandamentul într-un comunicat transmis de KCNA.

Seulul şi Washingtonul au consolidat vineri condiţiile unui pact de cooperare militară. Acesta prevede de-acum o susţinere sporită din partea Statelor Unite pentru Coreea de Sud, inclusiv în cazul unei provocări minore din partea Coreei de Nord.

Phenianul a ameninţat deja, săptămâna tercută, că va ataca baze militare americane din Japonia şi Guam, ca ripostă faţă de survolarea cu bomardiere de tip B-52 a teritoriului sud-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreeană se află, în prezent, la cel mai ridicat nivel de după 2010. Un test nuclear, pe 12 februarie, al treilea efectuat de către Coreea de Nord, a antrenat noi sancţiuni ONU şi ameninţări cu represalii din partea Phenianului.



×
Subiecte în articol: SUA Coreea de Nord amenintari hawaii Pentagon
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close