Antena 3 CNN Externe SUA trimit avioane fără pilot în Yemen pentru raiduri împotriva militanţilor al-Qaida

SUA trimit avioane fără pilot în Yemen pentru raiduri împotriva militanţilor al-Qaida

SUA trimit avioane fără pilot în Yemen pentru raiduri împotriva militanţilor al-Qaida
Sursa foto: Foto: forum.globaltimes.cn
07 Noi 2010   •   14:53

Statele Unite au trimis avioane militare fără pilot în Yemen în scopul efectuării unor raiduri împotriva militanţilor al-Qaida, dar deocamdată nu au existat astfel de operaţiuni pentru că nu există informaţii precise despre locaţiile teroriştilor, informează Washington Post.
   
Potrivit unor oficiali americani de rang înalt, utilizarea avioanelor fără pilot de tip Predator este parte a unei campanii împotriva organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia, care a revendicat mai multe tentative de atac împotriva unor obiective americane, inclusiv trimiterea pachetelor cu substanţe explozive la bordul unor curse aeriene.
   
Conform oficialilor citaţi, avioanele Predator efectuează de mai multe luni operaţiuni de patrulare în spaţiul aerian yemenit în căutarea liderilor şi militanţilor organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia.
   
Trimiterea unor astfel de aparate în Yemen evidenţiază tentativa administraţiei Barack Obama de a relansa o campanie care nu a mai avut rezultate clare de aproximativ şase luni.

Statele Unite laudă cooperarea autorităţilor yemenite, dar oficialii guvernamentali de la Sanaa au declarat că Statele Unite încă nu au insistat să utilizeze avioanele fără pilot pentru raiduri aeriene, exprimând scepticismul în legătură cu eficienţa acestor arme în Yemen. În schimb, Guvernul yemenit a cerut Statelor Unite să accelereze trimiterea elicopeterelor şi altor echipamente promise.
   

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close