Antena 3 CNN Externe SUA trimite două avioane de luptă F-35 în România

SUA trimite două avioane de luptă F-35 în România

Două aeronave F-35 Lightning II ale Forțelor Aeriene ale Americii din Europa (USAFE) au aterizat astăzi în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, anunță MApN.

SUA trimite două avioane de luptă F-35 în România
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    24 Feb 2022   •   17:49

Cele două aeronave vor executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

„Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare. În același timp, aceste misiuni reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați”, transmite MApN.

Germania este pregătită să-și extindă sprijinul pentru misiunea de apărare aeriană a NATO în România și, de asemenea, să dea curs altor solicitări din partea alianței, a anunțat joi ministrul german al apărării Christine Lambrecht.

La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spațiului aerian românesc. De asemenea, Germania a desfășurat recent încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldați care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de germani.

 

×
Subiecte în articol: SUA avioane NATO MApN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close