Antena 3 CNN Externe SUA trimite sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina

SUA trimite sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina

Un pachet de ajutor de 40 de miliarde de dolari din Statele Unite prevede transferul sistemelor moderne de apărare aeriană american Patriot în Ucraina.

SUA trimite sistemele de apărare aeriană Patriot în Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Mai 2022   •   22:40

Proiectul de lege, aprobat joi cu 86 de voturi pentru 11, prevede asistență militară universală de 20 de miliarde de dolari, care este de așteptat să finanțeze transferul de sisteme de arme avansate, cum ar fi sistemele de apărare aeriană Patriot și artileria cu rază lungă.

Washington Post notează că proiectul de lege include, de asemenea, peste 8 miliarde de dolari în sprijin economic general pentru Ucraina, aproape 5 miliarde de dolari în asistență alimentară globală, pentru a aborda potențialele deficite de alimente și mai mult de 1 miliard de dolari în sprijin cumulat pentru refugiați.

Ucraina a cerut în repetate rânduri, încă de dinaintea invaziei, Statelor Unite furnizarea de sisteme Patriot, iar după 24 februarie 2022 această solicitare a devenit una dintre cererile principalele (împreună cu avioane și tancuri).

Majoritatea membrilor Senatului SUA au acordat joi sprijin final pentru aproximativ 40 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei.

Proiectul de lege nu a fost încă semnat de președintele Joe Biden.

Sistemul de rachete de apărare aeriană Patriot constă dintr-o rachetă de interceptare aeriană și un sistem radar de înaltă performanță.
 

×
Subiecte în articol: SUA Ucraina razboi Rusia aparare aeriana
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close