Antena 3 CNN Externe SUA: Un adolescent a realizat un atac cu bombă, inspirat din Fight Club

SUA: Un adolescent a realizat un atac cu bombă, inspirat din Fight Club

SUA: Un adolescent a realizat un atac cu bombă,  inspirat din Fight Club
Sursa foto: magazin starbucks
16 Iul 2009   •   15:55

Un fan al filmului Fight Club a fost arestat miercuri şi este acuzat că a organizat un atentat asupra unui magazin Starbucks din New York.

Kyle Shaw, în vârstă de 17 ani, a fost acuzat de incendiere, deţinerea unei arme şi comportament criminal în atacul cu o bombă a magazinului, pe data de 25 mai.

Explozia a distrus geamurile magazinului, dar nu a provocat nicio victimă. Comisarul de poliţie Raymond Kelly a declarat că Shaw încerca să îl imite pe personajul lui Brad Pitt, Tyler Durden.

În filmul din 1999, Durden creează un club de bărbaţi care se luptau între ei pentru a se simţi ?mai în viaţă?. Ulterior, Durden a demarat Proiectul Mayhem (haos), un grup terorist ce organiza atacuri pentru a distruge America corporatistă.

Kelly a declarat că adolescentul şi-a creat propriul fight club în care prietenii săi au început să se lupte în diferite locaţii din oraş. Apoi Shaw a dus şi mai departe aprecierea sa pentru film: i-a spus unui prieten să urmărească ştirile pe 25 mai deoarece dorea să lanseze propria versiune de Mayhem.

Poliţia a declarat că a ales Starbucks deoarece era o ţintă şi în film.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba Brad Pitt
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close