Antena 3 CNN Externe SUA. Un băiat de 12 ani ar putea fi judecat în calitate de adult (VIDEO)

SUA. Un băiat de 12 ani ar putea fi judecat în calitate de adult (VIDEO)

SUA. Un băiat de 12 ani ar putea fi judecat în calitate de adult (VIDEO)
16 Mar 2010   •   16:10


Un judecător din Statele Unite trebuie să hotărască dacă un băiat de 12 ani, acuzat de uciderea cu sânge rece a unei femei, va fi judecat ca adult sau ca delicvent minor. În funcţie de decizia judecătorului, băiatul şi-ar putea petrece toată viaţa după gratii sau ar putea fi eliberat la vârsta de 21 de ani.

Jordan Brown este unul din cei mai tineri suspecţi de crimă din istoria Statelor Unite. Acum un an, însă, el era doar un copil american ca toţi ceilalţi, fără purtări violente, amator de sport şi de Harry Potter.

Locuia într-o fermă din Pennsylvania împreună cu tatăl său, iubita acestuia, Kenzie, însărcinată în luna a opta, şi cele două fetiţe ale femeii, dintr-o altă relaţie. Viaţa paşnică s-a sfârşit brutal când Kenzie a fost găsită în patul său, împuşcată mortal în ceafă.

Ancheta a ajuns, repede, la o concluzie înfiorătoare: principalul suspect era băiatul de 11 ani. Pe hainele sale erau urme de pulbere iar glonţul ucigaş părea tras din carabina pe care i-o cumpărase tatăl său pentru vânătoare. Acuzat de două crime - femeia şi copilul nenăscut - Jordan a fost închis într-un centru pentru minori. Dar tatăl său, şi el cu inima zdrobită, continuă să-i susţină nevinovăţia.

Bătălia juridică se poartă, deocamdată, pe tema condiţiilor procesului. Dacă băiatul va fi judecat ca adult, el riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate. În schimb, dacă va fi adus în faţa instanţei pentru minori, ar putea rămâne în centrul de detenţie pentru minori până va împlini 21 de ani, când ar fi, pur şi simplu, eliberat. O posibilitate care revoltă familia victimei.

Decizia trebuie pronunţată până la 1 aprilie. Cazul lui Jordan Brown este într-adevăr ieşit din comun. Dar, potrivit statisticilor, în închisorile americane se află peste 2.500 de minori judecaţi ca adulţi şi condamnaţi pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: copil SUA crima
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close