Antena 3 CNN Externe SUA va introduce terorismul intern în strategia de securitate

SUA va introduce terorismul intern în strategia de securitate

SUA va introduce terorismul intern în strategia de securitate
Sursa foto: nidal hasan
27 Mai 2010   •   08:29

Ca răspuns la atacuri teroriste precum cel de la Fort Hood sau atentatul eşuat din Times Square, preşedintele american Barack Obama va adăuga teroriştii interni la priorităţile de securitate naţională ale administraţiei.
Principalul consilier al lui Obama pe contraterorism, John Brennan, arăta că noua strategie naţională de securitate va cuprinde această ameninţare printre cele mai importante preocupări de siguranţă.


Brennan a insistat de mai multe ori că s-a ajuns acum "la o nouă fază a ameninţării teroriste" în care al Qaeda şi asociaţii "nu mai sunt limitaţi la atacuri coordonate, sofisticate precum cele de la 11 septembrie, ci se bazează din ce în ce mai mult pe recruţi cu puţin antrenamente şi încearcă atacuri puţin sofisticate dar cu intenţie foarte mortală" -
Brennan arăta că strategia "recunoaşte în mod explicit ameninţarea la adresa SUA pusă de indivizi radializaţi aici, acasă," amintind pe suspectul din New York, Najibullah Zazi, sau pe cel de la Fort Hood, Nidal Hasan, sau suspectul complice din Mumbai, David Coleman Headley.

Preşedinţii folosesc strategia de securitate naţională pentru a stabili un set de obiective şi priorităţi pentru a menţine America în siguranţă. Documentul are efecte largi în cheltuieli, strategii de război şi securitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close