Antena 3 CNN Externe SUA va respecta preocupările Rusiei legate de apărarea antirachetă şi interesele sale din spaţiul post-sovietic

SUA va respecta preocupările Rusiei legate de apărarea antirachetă şi interesele sale din spaţiul post-sovietic

SUA va respecta preocupările Rusiei legate de apărarea antirachetă şi interesele sale din spaţiul post-sovietic
08 Iul 2009   •   05:02

Preşedintele american Barack Obama a promis marţi să ia în considerare preocupările Rusiei legate de apărarea antirachetă şi să respecte interesele Moscovei în spaţiul post-sovietic, a declarat un oficial guvernamental rus.


"Obama a declarat că preocupărilor Rusiei li se va acorda mai multă consideraţie, în timpul discuţiilor referitoare la planurile de apărare antirachetă", a precizat Iuri Uşakov, vicepreşedinte al administraţiei guvernului rus.

De altfel, Obama a arătat mai puţin interes decât preşedintele George Bush în deschiderea unei baze de interceptare a rachetelor în Polonia şi a unui radar în Cehia, la care Moscova se opune cu îndârjire, considerându-le ameninţări la adresa securităţii
Potrivit lui Uşakov, Obama şi premierul rus Vladimir Putin au discutat şi despre fostele republici sovietice, printre care Ucraina şi Georgia, notează RIA Novosti.
?Preşedintele Obama a promis să considere importanţa regională a acestor ţări pentru noi?, arăta Uşakov.

Despre Ucraina, Putin i-a explicat lui Obama politica Rusiei referitoare la aceasta şi opinia sa despre evenimentele din acest stat şi a oferit opinia Rusiei faţă de conflictul militar din august anul trecut din Georgia şi Osetia de Sud, arăta Uşakov .
Citându-l pe Putin, Uşakov arăta că cea mai mare problemă a fost preşedintele georgian Mihail Saakaşvili, care ar fi intepretat greşit sprijinul american pentru planurile sale.
În timpul discuţiilor cu omologul rus, Dmitri Medvedev, Obama a cerut Rusiei să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Localitatea din România unde candidează un politician mort de 11 ani
x close