Antena 3 Externe SUA vede patru ameninţări nucleare la securitatea internaţională

SUA vede patru ameninţări nucleare la securitatea internaţională

25 Feb 2010   •   18:29
SUA vede patru ameninţări nucleare la securitatea internaţională
Sursa foto: iran

Ambasadorul american în Rusia, John Beyrle, a numit patru ameninţări nucleare la adresa securităţii internaţionale.
"În pofida cooperării constructive cu Rusia, regimul global de non-proliferare este sub o mare presiune," arăta diplomatul american în cadrul unei conferinţe pentru nonproliferare în capitala Moscovei.
Beyrle consideră că prima provocare este "interesul crescând al statelor şi actorilor non-statali în a achiziţiona tehnologie nucleară. A doua constă în lipsurile din sistemulk de verificare al AIEA, care complică capacitatea sa de a detecta activitatea nucleară nedeclarată."
A treia provocare, potrivit lui Beyrle, este "eşecul unor state de a-şi respectea pe deplin obligaţiile lor ce decurg din tratatul de nonproliferarea şi acordurile AIEA," în timp ce a patra este "ameninţarea terorismului nuclear."
Referindu-se la Iran, acesta arăta că este posibilă o soluţie diplomatică, dar este necesară o presiune suplimentară pentru ca republica islamică să oprească îmbogăţirea uraniului.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close