Antena 3 CNN Externe SUA vede potenţialul sancţiunilor economice contra Iranului

SUA vede potenţialul sancţiunilor economice contra Iranului

SUA vede potenţialul sancţiunilor economice contra Iranului
21 Iun 2010   •   05:02

Secretarul american al apărării, Robert Gates, declara că sancţiunile economice asupra Iranului are "potenţial real" de a presa Teheranul să oprească programul său nuclear.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezoluţie pentru a impune noi sancţiuni contra Iranului care este acuzat că doreşte construirea de arme atomice.

"Presiunile economice au potenţial real," declara Gates, când a fost întrebat de Fox News dacă vede semne că Iranul ar da semne de diminuare ale programului său atomic în faţa sancţiunilor.

Acesta arăta totuşi că toate opţiunile sunt încă pe masă dacă Iran devine stat nuclear, dar el consideră că încă "este timp pentru a continua a se lucra la această problemă", prin folosirea sancţiunilor .

"Nu cred că suntem pregătiţi pentru a discuta măcar despre un Iran nuclear. Noi nu acceptăm ca Iran să aibă arme nucleare. Şi toate politicile şi eforturile noastre sunt menite a preveni a se produce acest lucru" .

Acesta sublinia că, alături de ajutorea aliaţilor americani din Golf să îşi consolidere apărarea şi capacităţile militare, guvernul de la Teheran "ar putea în cele din urmă realiza că securitatea lor este probababil mai pusă în pericol dacă vor continua decât dacă se vor opri."

La începutul lunii, Gates declara că Iran ar putea avea destul uraniu îmbogăţit pentru a face o bombă nuclear în următorii 1-3 ani, dar ar putea avea de mai mult timp pentru a realiza o rachetă şi a realiza o armă.

Consiliul de Securitate Naţională din Iran arăta, vineri, că ONU a creat un standard dublu prin impunerea de sancţiuni asupra sa când Israel nu a arătat niciodată dacă are arme nucleare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close