Antena 3 CNN Externe SUA "vor adopta toate măsurile necesare" pentru protejarea cetăţenilor de grupările afiliate Al-Qaida

SUA "vor adopta toate măsurile necesare" pentru protejarea cetăţenilor de grupările afiliate Al-Qaida

SUA "vor adopta toate măsurile necesare" pentru protejarea cetăţenilor de grupările afiliate Al-Qaida
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Ian 2013   •   14:25

Leon Panetta a declarat sâmbătă, la Londra, că Statele Unite "vor adopta toate măsurile necesare" destinate protejării cetăţenilor americani de ameninţarea reprezentată de grupările afiliate Al-Qaida în regiunea Magreb, răspunzând unei întrebări despre criza ostaticilor din Algeria, relatează AFP.
   
"Oare implică acest lucru asistarea celorlalţi cu operaţiuni militare? Oare implică acest lucru efectuarea de operaţiuni în cooperare acolo? Acestea sunt subiecte care, cred eu, trebuie, încă, să fie tranşate", a declarat pentru BBC secretarul american al Apărării, aflat într-o vizită la Londra.
   
"Scopul nostru este de a ne asigura că, indiferent care este locul în care Al-Qaida va încerca să se ascundă, noi o vom împiedica să creeze o bază şi să efectueze operaţiuni teroriste", a continuat el.
   
"Vom adopta toate măsurile necesare în vederea protejării concetăţenilor noştri", a subliniat şeful Pentagonului.
   
Secretarul american al Apărării a subliniat că Statele Unite sunt "preocupate de AQMI (Al-Qaida în Magrebul Islamic), această grupare afiliată Al-Qaida, care se află în această parte a Africii".
   
"Am cooperat cu alte ţări încercând să stabilim care este cea mai bună modialitate de a face faţă acestei ameninţări. Vom continua să cooperăm cu aceste ţări în regiune", a spus el.
   
Panetta a adus un omagiu acţiunii în Mali a Franţei, care a "luat iniţiativa de a încerca să blocheze AQMI".
   
"Vom încerca să o ajutăm în acest efort, aşa cum fac şi alte ţări", a anunţat el.
   
Şeful Pentagonului, care vizitează Londra în cadrul unui turneu european, urmează să susţină o conferinţă comună de presă cu omologul său britanic sâmbătă după-amiaza.
   
Statele Unite au confirmat vineri seara moartea unui cetăţean american, care figura între ostaticii luaţi de o grupare islamistă la un complex de exploatarea gazelor naturale de la In AMenas, la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger.
   
Comandoul jihadist care a efectuat această luare de ostatici afirmă că deţine, în continuare, şapte ostatici străini, în urma unui asalt al armatei asupra complexului.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close