Antena 3 CNN Externe SUA vor construi prima centrală nucleară din ultimii 30 de ani

SUA vor construi prima centrală nucleară din ultimii 30 de ani

SUA vor construi prima centrală nucleară din ultimii 30 de ani
Sursa foto: centrala nucleara
17 Feb 2010   •   10:04

Barack Obama a anunţat garanţii de 8 miliarde de dolari pentru a construi prima centrală nucleară pe pământ american în 30 de ani. Preşedintele american declara că energia nucleară, în pofida preocupării unor ecologişti pentru siguranţă, trebuie să joace un rol cheie în politica energetică menită a reduce emisiie de gaze cu efect de seră şi să reducă dependenţa Statelor Unite de petrolul din regiunile volatile.
"Pe o chestiune care afectează economia noastră, securitate noastră şi viitorul planetei noastre, nu putem continua să ne blocăm în aceleaşi dezbateri vechi despre stânga şi dreapta, între ecologişti şi întreprinzători."
În cadrul unui centru de pregătire pentru energie ecologică şi tehnologii pentru energie cu emisii mici, liderul american declara că "trebuie să construim noi centrale nucleare în American de nouă generaţie, sigure şi ecologice."
Garanţiile guvernamentale vor merge spre construcţia a două reactoare nucleare la unitatea existentă din Burke, Georgia.
În SUA nu s-au mai construit central nucleare din 1979, de la accidentul din Pennsylvania, când un reactor s-a topit parţial.
Obama a mai avertizat că actualii concurenţi ai Americii sunt mult în faţă, menţionând investiţiile pe termen lung ale Japoniei şi Franţei în industria nucleară.
Din cele 56 reactoare care sunt construite în lume, 21 sunt în China, şase în Coreea de Sud şi cinci în India.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close