Antena 3 CNN Externe SUA vor să îl reducă la TĂCERE, din cauza secretului pe care îl ştie. Omul nevinovat care e ţinut prizonier la Guantanamo

SUA vor să îl reducă la TĂCERE, din cauza secretului pe care îl ştie. Omul nevinovat care e ţinut prizonier la Guantanamo

SUA vor să îl reducă la TĂCERE, din cauza secretului pe care îl ştie. Omul nevinovat care e ţinut prizonier la Guantanamo
Sursa foto: Foto: The Guardian
de O.P.    |    22 Apr 2013   •   09:10

Calvarul acestui om începe în urmă cu 11 ani, atunci când a fost ridicat de lângă familia sa şi aruncat în cea mai cruntă închisoare: Guantanamo, din Cuba.

Deşi de atunci a fost achitat de două ori, Shaker Aamer nu a mai gustat libertatea, asta pentru că ceea ce cunoaşte el arată faţa adevărată a celei mai puternice naţiuni din lume.

Potrivit avocatului lui Shaker, acesta ar fi asistat la momentul în care un alt deţinut era torturat şi a aflat, fără să vrea, motivul pentru care SUA a atacat Irakul.



Însă, acest motiv a fost o informaţie inventată de deţinutul torturat, pentru a scăpa de chinurile la care era supus.

Pentru că Shaker reprezintă o ameninţare pentru SUA, autorităţile americane ar dori să îl reducă definitiv la tăcere. "Americanii ar vrea să îl exileze pe Aamer în ţara lui natală, Arabia Saudită, însă dacă va ajunge acolo, va fi imediat băgat la închisoare", a declarat avocatul bărbatului.

Shaker Aamar locuia cu familia sa în Marea Britanie, aşa că Parlamentul Marii Britanii va analiza acest caz în această săptămână.




×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close