Antena 3 CNN Externe SUA vor trimite, suplimentar, 3.000 de militari în Polonia

SUA vor trimite, suplimentar, 3.000 de militari în Polonia

Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia, a declarat vineri seara ministrul polonez al Apărării, confirmând un raport anterior Reuters, deoarece Rusia a organizat exerciții militare în Belarus și Marea Neagră, după acumularea forțelor sale în apropierea Ucrainei.

SUA vor trimite, suplimentar, 3.000 de militari în Polonia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Feb 2022   •   12:03

Trupele suplimentare vor fi trimise în Polonia în zilele următoare, au declarat vineri patru oficiali americani pentru Reuters.

Desfășurarea are loc în timp ce Washingtonul intensifică avertismentele că Rusia ar putea fi gata să invadeze Ucraina. Rusia neagă că intenționează să invadeze, spunând că își apără propria securitate împotriva agresiunii aliaților NATO.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a scris vineri seara pe Twitter că Polonia este pregătită să primească trupele americane oricând.

"Administrația americană va trimite încă 3.000 de militari în Polonia din cauza situației tensionate din Ucraina. Am vorbit astăzi despre această problemă cu (secretarul american al apărării Lloyd) Austin", a spus el. „Suntem gata oricând să primim soldaților americani în Polonia”.

Oficialii, vorbind cu Reuters sub condiția păstrării anonimatului, au spus că desfășurarea trupelor americane va veni de la Divizia 82 Aeropurtată cu sediul la Fort Bragg, Carolina de Nord, și nu din cadrul forțelor americane din Europa.

Se preconizează că ei vor fi în Polonia până săptămâna viitoare, au spus ei, potrivit Reuters.

Unul dintre oficiali a descris-o ca fiind o desfășurare semnificativă. Un alt oficial a spus că ordinul de desfășurare a fost semnat de Austin la îndrumarea președintelui Joe Biden.

Soldații se adaugă celor 8.500 de soldați deja în alertă pentru a fi gata să fie dislocați în Europa, dacă este necesar, și celor aproape 3.000 de soldați americani pe care administrația a declarat la începutul acestei luni că îi va disloca în Polonia și România.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Polonez al Apărării nu a confirmat nicio informație suplimentară despre momentul sau de unde vor veni trupele.

Rusia a adunat deja peste 100.000 de militari în apropierea Ucrainei, iar săptămâna aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarusul vecin și exerciții navale în Marea Neagră.

Deși neagă planurile de invadare a Ucrainei, Moscova a spus că ar putea lua măsuri „militare-tehnice” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cerințe, inclusiv promisiunile NATO de a nu admite niciodată Ucraina și de a retrage forțele din Europa de Est.

Statele Unite și Marea Britanie au avertizat că o invazie ar putea avea loc în câteva zile.

Administrația Biden a îndemnat cetățenii americani să părăsească Ucraina acum, subliniind că nu va trimite trupe americane în Ucraina pentru a-i ajuta să fugă din țară dacă există o invazie rusă.

În timp ce Statele Unite nu au nicio navă în Marea Neagră în prezent, Marina SUA a trimis patru distrugătoare suplimentare în Europa în ultimele săptămâni.

×
Subiecte în articol: SUA armata militari Polonia NATO
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close