Antena 3 CNN Externe SUA vrea să INTENSIFICE presiunile asupra regimului Bashar al-Assad

SUA vrea să INTENSIFICE presiunile asupra regimului Bashar al-Assad

SUA vrea să INTENSIFICE presiunile asupra regimului Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
15 Feb 2014   •   12:49
Statele Unite analizează posibilitatea intensificării presiunilor asupra regimului Bashar al-Assad, a declarat vineri preşedintele Barack Obama, după întrevederea cu regele Abdallah al Iordaniei, informează AFP, conform Mediafax.
"Nu ne aşteptăm ca situaţia din Siria să se rezolve pe termen scurt, dar vom lua măsuri imediate pentru a oferi asistenţă umanitară", a afirmat Obama.
"Vor exista şi alte măsuri intermediare pentru intensificarea presiunilor asupra regimului Bashar al-Assad", a adăugat preşedintele Statelor Unite.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi confruntări între grupuri insurgente afiliate opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit diverselor estimări, între 100.000 şi 130.000 de morţi.
Liderul de la Casa Albă a propus Iordaniei un împrumut de un miliard de dolari şi înnoirea acordului de cooperare, prin care Guvernul de la Amman va primi 660 de milioane de dolari anual.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close