Antena 3 CNN Externe SUBMARIN nuclear, cuprins de flăcări într-un şantier naval din Rusia

SUBMARIN nuclear, cuprins de flăcări într-un şantier naval din Rusia

SUBMARIN nuclear, cuprins de flăcări într-un şantier naval din Rusia
07 Apr 2015   •   15:48

Un incendiu a izbucnit la bordul unui submarin nuclear rusesc, în timpul unor lucrări de reparaţii, defăşurate la un şantier naval din localiatatea Severodvinsk.
Sursa incendiului pare a fi lucrare de sudură neadecvată.

"Focul a afectat o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi. Părţile izolatoare ale carcasei submarinului continuă să ardă", informează RIA Novosti.


Potrivit aceleiaşi surse, focul a fost declanşat în momentul în care mai mulţi muncitori sudau o porţiune a submarinului K-266 Oryol, un submersibil militar cu propulsie nucleară, de clasa Oscar II.

Autorităţile locale au confirmat incidentul şi au menţionat că nicio persoană nu a fost rănită.
Potrivit putătorului de cuvânt al şantierului, reactoarele nucleare ale submarinului erau închise, iar armele de la bord fuseseră scoase de la începutul lucrărilor.

"În acest moment nu mai există flacără deschisă, dar persistă în atmosferă un fum negru şi înecăcios", transmite şi TASS, citând o sursă proprie.

Submersibilul ofensiv face parte din Flota Nordică Rusă şi a intrat în operativitate în decembrie 1992. În noiembrie 2013 a fost docat în şantierul naval Zvezdochka pentru lucrări de mentananţă şi retehnologizare, care vor dura până anul viitor.

Un incident similar s-a produs în decembrie 2011, când submarinul K-84 Yekaterinburg, din clasa Delta-IV, a fost cuprins de un incendiu puternic în timpul unor lucrări de reparaţii, dintr-un şantier naval.
Focul a fost provocat de încălcări succesive ale normelor de siguranţă şi a durat mai bine de 20 de ore până ca acesta să fie lichidat complet.
Nouă persoane au fost atunci internate în spital, din cauza inhalării de fum toxic.
Daunele totale au fost estimate la zeci de milioane de dolari.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close