Antena 3 CNN Externe Submersibilul Titan nu era omologat si se controla cu o manetă de jocuri video. Ce a dezvăluit fondatorul OceanGate

Submersibilul Titan nu era omologat si se controla cu o manetă de jocuri video. Ce a dezvăluit fondatorul OceanGate

Fondatorul OceanGate a recunoscut că nu a folosit metode tocmai convenționale atunci când a construit submersibilul Titan.

Submersibilul Titan nu era omologat si se controla cu o manetă de jocuri video. Ce a dezvăluit fondatorul OceanGate
Sursa foto: Facebook Hamish Harding
de Alexandra Axinia    |    22 Iun 2023   •   08:53

Submersibilul nu era nici omologat, nici autorizat de vreun organism internațional de specialitate și, în plus, acesta se controlează cu ajutorul unei manete pentru jocuri video. 

Șeful OceanGate recunoaște că a încălcat numeroase reguli când a construit nava, dar a insistat că aceasta este sigură. Stockton Rush, directorul executiv al Ocean Gate, se consideră un vizionar și spunea că oamenii ar putea supraviețui într-o bază sub apă.

Cei de la Ocean Gate au recunoscut că o astfel de inovație este greu de certificat.

În documentele pe care turiștii trebuiau să le semnez înainte de expediția submarină era specificat faptul că vasul era experimental și că există riscuri de a-și pierde viața la bordul acestuia 

Citește și: Submarinul Titan, care ducea turiști să vadă epava Titanicului, mai are 40 de ore de oxigen

De altfel, un angajat al companiei a fost concediat atunci când a încercat să atragă atenția asupra pericolului explorării adâncurilor cu o astfel de navă.

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close