Antena 3 CNN Externe Succesorul lui Putin ar fi fugit în China să negocieze răsturnarea lui Vladimir Putin

Succesorul lui Putin ar fi fugit în China să negocieze răsturnarea lui Vladimir Putin

"Succesorul" lui Putin ar fi plecat în China să negocieze răsturnarea liderului de la Kremlin, după anunțarea mobilizării rezerviștilor. Este vorba despre Nikolai Patrușev, unul din posibilii succesori ai liderului rus.

Succesorul lui Putin ar fi fugit în China să negocieze răsturnarea lui Vladimir Putin
Sursa foto: getty images
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2022   •   11:29

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, ar fi fugit în China pentru a negocia cu autoritățile chineze înlăturarea lui Putin de la președinție, spune expertul militar ucrainean Oleg Jdanov. 

"Șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Patrușev, se află în prezent în China. O coincidență foarte interesantă. Imediat după summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai, Patrușev merge și zboară în China pe cont propriu, se presupune că pentru a rezolva problemele de securitate, dar cred că Patrușev cel mai probabil a zburat la Beijing pentru a confirma acordurile dintre Beijing și Moscova, precum și pentru a obține sprijin pentru tranzitul puterii și înlăturarea lui Putin din funcția de președinte al Rusiei", a spus analistul. 

Acesta susține că, în zilele următoare, această informație ar putea fi confirmată oficial. 

"Așadar, Moscova a "fiert" astăzi. Înțeleg că acest lucru nu va trece fără consecințe pentru regimul Putin", a conchis expertul, potrivit ziare.com

Analistul militar, Ion Petrescu, a intrat în direct la Antena 3 unde a explicat ce ar însemna acest lucru.  

”Prin mobilizarea parțială, Putin vrea ca rușii să creadă că totul merge bine și că în cele din urmă vor cuceri Ucraina. El știind foarte bine că are până la 80 de mii de militari uciși în acțiune sau răniți în cele peste șase luni de război care au trecut de la momentul declanșării operațiunii militare speciale. 

Referitor la deplasarea lui Patrușev la Beijing, Xi Jinping este un președinte inteligent, echilibrat, și nu ar cădea în capcana în care cineva i-ar propune înlocuirea celui cu care tocmai a discutat în Uzbekistan. 

Sigur că tatonări există și dacă este să le păstrăm în registrul unor realități trăite și pe plaiuri mioritice, și înainte de lovitura de stat din decembrie 1989, un avion a plecat la Moscova și s-a întors fără să rezolve nimic acolo. Dar sunt mișcări care trebuie monitorizate, însă schimbarea de data aceasta observăm că va aparține celor care vor fi afectați de această mobilizare. 

Va veni momentul în care, după o instruire adecvată, vor fi trimiși militarii proveniți din rezerviști în Ucraina. Dacă cifra avansată de Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, este reală, de 300 de mii de oameni, asta înseamnă că vor fi trimise 30 de divizii în estul și sudul Ucrainei. O afirmație pe care o punem sub semnul întrebării la ora actuală, deoarece nu au nici instruirea, nici experiența fundamentală.  

Și întrebarea este cu ce arme și tehnică de luptă vor fi dotați acești oameni în condițiile în care ucrainenii, dacă vor fi puși în fața unui adversar numeric, vor găsi soluții și vor primi de la statele aliate armamentul modern necesar contracarării unei asemenea operațiuni suplimentare a președintelui Putin. 

Putin și echipa sa se află pe marginea prăpastiei din arena politică internă pe care singur a creat-o prin această intervenție nedreaptă în Ucraina”, a explicat analistul militar, Ion Petrescu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Nikolai Patruşev
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close