Antena 3 CNN Externe Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA intenţiona să îl ucidă

Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA intenţiona să îl ucidă

Sud-coreeanul care l-a atacat pe ambasadorul SUA intenţiona să îl ucidă
13 Mar 2015   •   16:40

Bărbatul care l-a atacat săptămâna trecută cu o lamă pe ambasadorul SUA în Coreea de Sud intenţiona să îl ucidă pe diplomat, a anunţat azi poliţia citată de Associated Press. Activistul antiamerican voia să-l ucidă pentru a protesta faţă de exerciţiile militare comune desfăşurate de cele două ţări.

Suspectul, Kim Ki-jong, ar putea fi pus sub acuzare pentru tentativă de omucidere, atacarea unui emisar străin şi obstrucţionarea justiţiei, cazul său fiind deja trimis procurorilor, a declarat ofiţerul de poliţie Kim Chul-jun din Seul.

Poliţia a precizat că Kim Ki-jong l-a atacat cu un cuţit pe ambasadorul Lippert în timpul unui dejun de lucru desfăşurat la 5 martie, provocându-i răni grave la faţă şi la braţ. Lippert a fost externat marţi din spital, după ce medicii i-au suturat o rană de 11 centimetri de pe faţă şi i-au operat braţul stâng pentru a repara tendoanele şi nervii afectaţi.
Kim Ki-jong le-a spus anchetatorilor că nu a intenţionat să îl ucidă pe Lippert, ci doar să îl rănească, a informat poliţia. Însă anchetatorii consideră că Kim a vrut să-l ucidă pe ambasador, pentru că l-a înjunghiat grav, de două ori, a precizat ofiţerul Kim Chul-jun.
Poliţia consideră că viziunile sale antiamericane şi pro-Coreea de Nord l-au determinat pe Kim să recurgă la o "acţiune extremă" împotriva ambasadorului american, a mai afirmat ofiţerul.

Kim l-a ales pe Lippert ca ţintă pentru că îl considera "o figură simbolică ce reprezintă SUA", iar datele din calculatorul său arată că a căutat pe blogul ambasadorului şi a citit articole despre exerciţiile militare şi despre legea penală sud-coreeană, potrivit poliţiei. Kim a afirmat în cursul interogatoriilor că a acţionat singur, dar poliţia verifică pentru a stabili dacă a avut complici.
 

×
Subiecte în articol: Coreea SUA ambasador
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close