Antena 3 CNN Externe Război civil în Sudanul de Sud. Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame

Război civil în Sudanul de Sud. Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame

Război civil în Sudanul de Sud. Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Oct 2015   •   15:26

Peste 30.000 de persoane riscă să moară foame în regiunile din Sudanul de Sud cele mai răvășite de războiul civil și alte zeci de mii sunt în pragul foametei, a avertizat joi ONU, potrivit AFP. Chiar dacă nu a fost declarată oficial starea de foamete, Sudanul de Sud trece prin cea mai dificilă fază a sa din cele 22 de luni ale unui conflict marcat de numeroase atrocități, conform unui comunicat comun publicat de trei organizații ale ONU - UNICEF, FAO și PAM.

"Fără un acces nelimitat la ajutor umanitar, insecuritatea alimentară se poate agrava și transforma în foamete în anumite părți ale statului Unite", avertizează comunicatul.

Din decembrie 2013, Sudanul de Sud este scena unui război între armata fidelă președintelui Salva Kiir și o rebeliune condusă de fostul său vicepreședinte și rival, Riek Machar.

Războiul civil, marcat de masacre și atrocități atribuite celor două tabere, a făcut din decembrie 2013 zeci de mii de morți și a determinat strămutarea a circa 2,2 milioane de sud-sudanezi din locuințele lor.

×
Subiecte în articol: razboi civil Sudan foamete ajutor umanitar
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close