Antena 3 CNN Externe Antony Blinken: A venit timpul ca Suedia să se alăture NATO!

Antony Blinken: A venit timpul ca Suedia să se alăture NATO!

"A venit timpul" pentru ca Suedia să adere la NATO, a declarat marţi secretarul de stat american Antony Blinken, după luni de blocaj cauzat de Turcia şi Ungaria, informează AFP.

Antony Blinken: A venit timpul ca Suedia să se alăture NATO!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    30 Mai 2023   •   22:44

La două zile după realegerea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, principalul obstacol pentru această aderare, şeful diplomaţiei americane a reiterat apelul Washingtonului de a finaliza rapid aderarea Suediei, cu ocazia unei vizite în această ţară nordică.

"Îndemnăm Turcia, la fel şi Ungaria, să ratifice această aderare pe cât de repede posibil. Nu sunt motive pentru a cere timp suplimentar", a spus Blinken în cadrul unei conferinţe de presă.

SUA doresc ca această aderare să fie finalizată "înainte de summitul NATO de la Vilnius", care va avea loc pe 11-12 iulie.

Citeşte şi: Suedia este câștigătoarea Eurovision 2023. Loreen a obținut marele premiu pentru a doua oară

"Nu avem îndoială că aşa se va întâmpla, că aşa trebuie să se întâmple şi noi ne aşteptăm ca acest lucru să se întâmple", a insistat Blinken, ce urmează să participe miercuri la o reuniune comercială între SUA şi Uniunea Europeană.

Şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat drept "absolut posibilă" aderarea Suediei înainte de summitul de la Vilnius, în pofida blocajelor turc şi ungar de până acum. 

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Suedia NATO
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close