Antena 3 CNN Externe Suedia nu interzice cerşetoria şi ia măsuri pentru PROTEJAREA cerşetorilor

Suedia nu interzice cerşetoria şi ia măsuri pentru PROTEJAREA cerşetorilor

Suedia nu interzice cerşetoria şi ia măsuri pentru PROTEJAREA cerşetorilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2015   •   13:06

Guvernul suedez a decis să nu interzică cerşetoria, însă va introduce un pachet de măsuri menit să limiteze numărul imigranţilor vulnerabili veniţi din UE, în special din România, relatează TheLocal.se.

Executivul suedez analizează o nouă lege care să le interzică oamenilor să profite de cerşetori, similară legislaţiei menite să pedepsească proxenetismul, a anunţat ministrul suedez al Justiţiei şi Imigraţiei, Morgan Johansson.

"În prezent nu este interzis să faci bani din exploatarea cerşetorilor", a declarat ministrul suedez.

Potrivit oficialului suedez, Guvernul Suediei va lua măsuri în următoarele cazuri: "Dacă oamenii care cerşesc sunt folosiţi sau exploataţi, dacă apar spontan sute de tabere pe domeniul public, privat sau municipal şi dacă cei care cerşesc sunt hărţuiţi sau agresaţi".

Ministrul pentru Copii, Bătrâni şi Egalitatea între sexe, Asa Regner, a declarat că România, de unde vin majoritatea cerşetorilor, ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru numărul mare de imigranţi din ţările scandinave.

"Am semnat un acord care se concentrează pe drepturile copiilor şi femeilor şi pe prosperitate. Ceea ce facem în prezent este să reunim un grup de lucru din ambele ţări care să se întâlnească după încheierea verii. După aceea vom veni cu un plan de acţiune concret", a declarat ea.

Opoziţia de centru-dreapta solicitase anterior Guvernului să interzică cerşetoria pe străzile din Suedia şi să ofere municipalităţilor dreptul de a evacua taberele în care s-au instalat mii de imigranţi europeni.

Suedia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cerşetori în ultimii ani. Potrivit unui studiu realizat în aprilie, aproximativ 4.000 de persoane vulnerabile din UE locuiesc în prezent în această ţară, iar multe dintre ele dorm pe străzi.

×
Subiecte în articol: Suedia cersetorie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close