Antena 3 CNN Externe Suma imensă pe care o cheltuiește Rusia, pe zi, pentru războiul din Ucraina

Suma imensă pe care o cheltuiește Rusia, pe zi, pentru războiul din Ucraina

Federația Rusă cheltuiește aproximativ 400 de milioane de dolari pe zi pentru războiul din Ucraina. Cele mai scumpe sunt rachetele și obuzele, cele mai ieftine sunt salariile militarilor.

Suma imensă pe care o cheltuiește Rusia, pe zi, pentru războiul din Ucraina
Sursa foto: CNN
de Alexandra Ionescu    |    20 Iul 2022   •   21:18

Cheltuielile armatei

În medie, aproximativ 200 de dolari pe zi sunt cheltuiți pentru fiecare soldat care participă la război. Numărul aproximativ al militarilor ruși este de 100.000 de oameni. Costul zilnic al plății pentru trupe este de aproximativ 20 de milioane de dolari pe zi.

Rusia ar trebui să cheltuiască aproximativ 50 de milioane de dolari pe zi pentru despăgubiri pentru militarii răniți și uciși.

Rachete și proiectile

Rusia cheltuiește mult mai mult pe obuze și rachete. În timpul zilei, trupele ruse folosesc până la 50.000 de obuze în valoare de aproximativ 1.000 de dolari.

În timpul zilei, Rusia trage aproximativ 20 de rachete în Ucraina. Costul lor variază de la câteva sute de mii de dolari (Tochka-U, X-59) până la 10 milioane de dolari sau mai mult (X-101, X-47 „Pumnal”).

Dar cel mai adesea, rușii folosesc rachete Iskander, 3 milioane de dolari fiecare, Kalibr, 6,5 milioane de dolari și rachete sovietice Kh-22 și Kh-55 mai ieftine, în valoare de 1-2 milioane de dolari.

Prețul mediu al unei rachete este de aproximativ 3 milioane de dolari.

Pierderi de vehicule

Cele mai mari pierderi dintre echipamente sunt tancurile și aeronavele. În medie, în timpul unei zile de război, Rusia pierde aviație în valoare de 60 de milioane de dolari, iar tancuri și vehicule blindate în valoare de 40 de milioane de dolari.

Cea mai scumpă realizare a Forțelor Armate ale Ucrainei este crucișătorul scufundat „Moskva” în valoare de 750 de milioane de dolari. În general, Ucraina a făcut pagube flotei ruse în valoare de peste 1 miliard de dolari în timpul întregului război.

Pierderi colaterale

Rusia suportă și costuri indirecte semnificative: finanțarea administrațiilor de ocupație, plăți suplimentare către Garda Rusă pentru munca în teritoriile ocupate, finanțarea mercenarilor, printre care se numără și așa-numitul Grup Wagner.

Logistica și livrarea echipamentelor pe front, restaurarea și scoaterea acestora din depozit, pregătirea și tratamentul răniților ar trebui să funcționeze, de asemenea, pentru a sprijini costurile războiului.

Costurile estimate pentru suportul ”din spate” sunt de 50-100 de milioane de dolari pe zi.

"În general, Rusia pierde zilnic în război o sumă echivalentă cu costul exporturilor de gaze naturale către Uniunea Europeană. Pe termen lung, Rusia ar putea plăti unul dintre cele mai mari prețuri pentru un război de după al Doilea Război Mondial.

Dar deocamdată bugetul rus este suficient pentru a acoperi cheltuielile militare directe, inamicul este puțin probabil să fie oprit de costul războiului și de consecințele sale economice”, scrie Forbes.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina cheltuieli
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close