Antena 3 CNN Externe Ce sumă va primi familia unui soldat rus care a murit în războiul din Ucraina

Ce sumă va primi familia unui soldat rus care a murit în războiul din Ucraina

Vladimir Putin a semnat un decret care prevede sumele pe care le vor primi drept despăgubire familiile soldaților ruși morți, precum și soldații răniți în conflictul din Ucraina.

Ce sumă va primi familia unui soldat rus care a murit în războiul din Ucraina
Sursa foto: Chris McGrath/Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2022   •   09:47

Membrii familiei unui militar care a murit în Ucraina va primi 5 milioane de ruble (47.500 de euro), iar un soldat rănit va primi 3 milioane de ruble (33.000 de euro).

”Toți membrii familiilor militarilor care au murit în timpul unei operațiuni militare speciale în Ucraina li se vor transfera acoperirea de asigurare prevăzută de lege și beneficii forfetare.

Aceasta este de 7.421.000 ruble. Se vor plăti și compensații bănești lunare fiecărui membru al familiei defunctului.

”Dar, în plus, consider că este necesar să se stabilească o plată suplimentară pentru fiecare familie a militarului decedat, personalului militar și angajaților altor agenții de aplicare a legii care participă la operațiune, în valoare de 5 milioane de ruble” a declarat președintele rus la întâlnirea cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Plăți suplimentare către cei răniți în invazia Ucrainei

"Toți militarii răniți în timpul operațiunii vor primi plăți adecvate. Mă refer la asigurare și o indemnizație unică pentru o rănire sau comoție cerebrală.

Dacă un militar care servește în baza unui contract este declarat inapt pentru serviciul militar din cauza unei răni, el va primi o indemnizație forfetară în valoare de 2.968.000 de mii de ruble, iar în caz de invaliditate - compensație monetară lunară”, a spus Putin. amintind că „toate aceste măsuri sunt deja prevăzute de lege” a mai adăugat Putin.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Vladimir Putin soldat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close