Antena 3 Externe Suma uriașă pe care o cere Polonia despăgubiri de război Germaniei

Suma uriașă pe care o cere Polonia despăgubiri de război Germaniei

08 Mar 2018   •   13:22
 Suma uriașă pe care o cere Polonia despăgubiri de război Germaniei

Solicitările poloneze de despăgubiri de război adresate Germaniei împovărează din nou relaţiile dintre cele două ţări. Pentru prima dată a fost comunicată o sumă concretă. Berlinul consideră chestiunea deja rezolvată.

La aproape 73 de ani de la sfârşitul ultimei conflagraţii mondiale chestiunea despăgubirilor pentru crimele de război comise de germani a generat noi tensiuni între Polonia şi Germania. Deputatul partidului polonez de guvernământ Justiţie şi Dreptate (PiS), Arkadiusz Mularczyk, a numit recent în cadrul unui interviu televizat valoarea despăgubirilor pentru distrugerile şi pierderile de vieţi omeneşti provocate de armata germană în Polonia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Concret, este vorba de 850 de miliarde de dolari (echivalentul a 685 de miliarde de euro). Estimările se bazează pe calcule actualizate ale Oficiului polonez pentru daune de război realizate în anul 1947, a mai explicat politicianul naţionalist conservator. „Vorbim despre sume foarte mari, dar care sunt perfect justificate. Despăgubiri pentru crime de război, oraşe şi sate distruse şi pentru potenţialul demografic al ţării noastre care s-a pierdut“, a subliniat deputatul PiS în interviul acordat postului PolsatNews, scrie adevarul.ro.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close