Antena 3 CNN Externe Suma uriașă pe care a plătit-o un bărbat pentru a scăpa de planta care i-a invadat casa: ”A fost un șoc financiar”

Suma uriașă pe care a plătit-o un bărbat pentru a scăpa de planta care i-a invadat casa: ”A fost un șoc financiar”

Un bărbat care a plantat în curtea casei, acum zece ani, o plantă, a fost nevoit să plătească o sumă uriașă pentru a scăpa de ea, deoarece i-a invadat, la propriu, locuința.

Suma uriașă pe care a plătit-o un bărbat pentru a scăpa de planta care i-a invadat casa: ”A fost un șoc financiar”
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   23:31

Stephen Neville, în vârstă de 73 de ani, un fost director general al unei companii IT din Anglia, a plantat un bambus în grădina sa în urmă cu mai bine de un deceniu.

Planta a crescut necontrolat și a ajuns într-un final în interiorul casei, tulpinile ieșind chiar din cuptor.

 ”Am plantat bambusul în grădina noastră în urmă cu un deceniu pentru a diviza un gard vecin”, a declarat pensionarul pentru Telegraph. 

De-a lungul celor zece ani, planta s-a extins însă și a provocat stricăciuni la început mici, apoi din ce în ce mai mari. A invadat peluza, terasa, casa și chiar grădina vecinului.

Bărbatul nu a mai stat pe gânduri și a chemat o echipă de specialiști, care au excavat toate plantele care se răspândiseră din zona în care fuseseră plantate inițial, dar problema era departe de a se fi rezolvat. 

Bambusul a invadat casa și a început să crească în cuptor 

Anul trecut totul a luat o întorsătură…chiar dramatică. Când Stephen Neville s-a întors din vacanță a descoperit planta crescând chiar în interiorul bucătăriei sale. Tulpinile pline cu frunze ieșeau din cuptor.

Suma uriașă pe care a plătit-o bărbatul pentru a scăpa de plantă 

„După ce a scăpat de sub control, a trebuit să plătim 6.000 de lire sterline (echivalentul a 7.000 de euro, n.r.) pentru a-l îndepărta, ceea ce a fost un șoc financiar pentru doar un pic de bambus care a ieșit prin cuptor”, a declarat bărbatul.

„Sunt uimit de cât de mult intră prin locul unde era cuptorul. Din nou, acum sunt în acea perioadă în care trebuie să aștept până la momentul de regenerare pentru a vedea dacă a fost eficient. Dacă nu funcționează de data aceasta, va fi vorba de mai multe săpături fundamentale sub fundația casei pentru a scoate ceva de acolo”, a adăugat Neville.

Bambusul nu este clasificat ca specie invazivă în Marea Britanie și nu există restricții privind plantarea lui, chiar dacă rădăcinile sale subterane sunt mai robuste. În ciuda acestui fapt, specialiștii în plante invazive au înregistrat o creștere cu 900 de procente a cererii de lucrări legate de bambus în ultimii trei ani. Gestionarea și îndepărtarea bambusului reprezintă acum 30% din activitatea lor.

 

×
Subiecte în articol: suma uriasa planta bambus
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close