Antena 3 CNN Externe Migraţia şi terorismul, principalele teme la summitul de la Bruxelles

Migraţia şi terorismul, principalele teme la summitul de la Bruxelles

Migraţia şi terorismul, principalele teme la summitul de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Facebook
17 Dec 2015   •   14:59

Migraţia şi terorismul sunt temele principale de pe agenda liderilor europeni care se reunesc joi la Bruxelles

 
La summit, România va fi reprezentată de premierul Dacian Cioloş. 
 
Preşedinţia Uniunii face eforturi ca măcar în ceasul la 12-lea statele membre să îşi găsească o voce şi o poziţie unice. Un demers care se anunţă dificil inclusiv din cauza unei posibile ieşiri a Marii Britanii din spaţiul comunitar. 
 
Înainte de summitul de azi, premierul britanic a derulat o ofensivă diplomatică fără precedent. De la Palatul Elysee până la gardul de sârmă de la graniţa Bulgariei, de la Cotroceni la parlamentul European, David Cameron a încercat să îi convingă pe europeni să accepte schimbările pe care Marea Britanie le vrea pentru a rămâne în Uniunea Europeană. În special limitarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi. Discuţia are loc pe fondul unei Uniuni mai dezbinate ca oricând. 
 
Criza migranţilor pune sub semnul întrebării principiile de bază pe care funcţionează. Nici liderii politici nu mai ştiu să gestioneze situaţia.  
 
Garduri de sârmă au fost ridicate pe zone graniţe care până de curând erau complet deschise. 
 
Liderii europeni vor discuta şi despre un posibil plan de a reinstituti, temporar şi în anumite condiţii, spaţiul Schengen. Iar terorismul şi infiltrarea musulmanilor radicali printre refugiaţii care vin cu sutele de mii în Europa sunt alte puncte sensibile de pe agenda summitului. 

×
Subiecte în articol: summit Bruxelles Dacian Cioloş
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close