Antena 3 CNN Externe Începe summitul Nato | Jens Stoltenberg prezintă pașii care vor fi luați pentru oprirea schimbărilor climatice

Începe summitul Nato | Jens Stoltenberg prezintă pașii care vor fi luați pentru oprirea schimbărilor climatice

Astăzi începe la Madrid Summitul NATO, un summit istoric așa cum a fost numit de Secretarul General Jens Stoltenberg. Întâlnirea are loc în contextul celei mai grave crize de securitate din zona EuroAtlantică, de după al Doilea Război Mondial.

Începe summitul Nato | Jens Stoltenberg prezintă pașii care vor fi luați pentru oprirea schimbărilor climatice
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Iun 2022   •   17:01

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a făcut primele declarații înainte de începerea summitului de la Madrid.

”Vă mulțumesc tuturor pentru că vă aflați aici. De la nord, până la regiunea Sahel, schimbările climatice reprezintă o criză care se multiplică. Vremea extremă devastează întregi comunități și crează tensiuni și conflicte.

Schimbarea climatică este importantă pentru securitatea noastră, de aceea contează și pentru NATO și de aceea, NATO este o alianță hotărâtă să stabilească niște standardevîn ceea ce privește a adresa implicațiile de securitate pe care le reprezintă schimbările climatice.

Aici la Madrid, liderii vor susține un nou concept strategic; acesta va stabili că schimbările climatice reprezintă o provocare definitorie a timpurilor noastre.

Pentru NATO, asta înseamnă: sporirea înțelegerii noastre, adaptarea alianței noastre și reducerea vechilor emisii”.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close