Antena 3 CNN Externe Summitul G7 a început în Germania. Criza din Ucraina, situaţia din Grecia şi Statul islamic, pe agenda liderilor mondiali

Summitul G7 a început în Germania. Criza din Ucraina, situaţia din Grecia şi Statul islamic, pe agenda liderilor mondiali

Summitul G7 a început în Germania. Criza din Ucraina, situaţia din Grecia şi Statul islamic, pe agenda liderilor mondiali
08 Iun 2015   •   08:54

Summitul G7 a luat startul în Germania, iar criza din Ucraina domină agenda discuţiilor. Situaţia din Grecia şi problema Statului Islamic, de asemenea. În staţiunea bavareză, unde are loc reuniunea, sunt şi mii de activişti anti-globalizare, care protestează neobosiţi.

Summitul G7 a început într-o atmosferă de vacanţă. Cancelarul Angela Merkel şi Preşedintele american Barack Obama au savurat bere, cârnăciori bavarezi şi covrigi, la Krün, nu departe de castelul unde au loc lucrările reuniunii. Obama a lăudat gazdele.

Premierul italian a avut parte de o surpriză. La sosire, pe covorul roşu, în loc să intoneze imnul Italiei, fanfara a cântat melodia Azzuro, a lui Adriano Celentano.

Odată cu începerea summitului, la castelul Schloss Elmau, liderii G7 au trecut la subiectele serioase ale agendei. Cea mai importantă temă e criza din Ucraina şi poziţia agresivă a Rusiei.

La lucrări, la care participă şi reprezentanţii Uniunii Europene, a fost luată în discuţie problema prelungirii sancţiunilor economice impuse Rusiei, ţară care, de altfel, a fost exclusă de la summiturile grupului, din cauza conflictului din Ucraina.

La summit sunt şi câteva mii de protestatari, extrem de critici faţă de prezenţa liderilor G7. Manifestanţii vor ca marile puteri să ia măsuri pentru combaterea sărăciei şi a încălzirii globale. 17 mii de poliţişti germani au fost mobilizaţi pentru securitatea summitului.


×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close