Antena 3 CNN Externe "Suntem datori faţă de morţi". Olanda şi Australia se angajează să facă dreptate victimelor avionului malaezian

"Suntem datori faţă de morţi". Olanda şi Australia se angajează să facă dreptate victimelor avionului malaezian

"Suntem datori faţă de morţi". Olanda şi Australia se angajează să facă dreptate victimelor avionului malaezian
de S.T.    |    12 Aug 2014   •   11:22

Australia şi Olanda s-au angajat luni să facă dreptate familiilor victimelor avionului malaezian (zbor MH17) doborât de o rachetă în estul Ucrainei, în ciuda opririi căutării rămăşiţelor umane din cauza luptelor pe teren.

"Suntem datori faţă de morţi, suntem datori faţă de familiile îndoliate să repatriem şi să le facem dreptate", a declarat primul ministrul australian Tony Abbott, în vizită în Olanda pentru a mulţumi guvernului olandez pentru conducerea anchetei asupra dramei zborului MH17.

"Noi nu suntem doar asociaţi în durere, suntem de asemenea asociaţi pentru a cere dreptate în această atrocitate teribilă", a adăugat Abbott în fața omologului său olandez Mark Rutte, într-o conferință de presă la Haga.

Tony Abbott a sosit duminică seară pe aeroportul din Rotterdam pentru o vizită de 24 de ore, în cursul căreia s-a întâlnit cu Mark Rutte şi a semnat într-o carte de condoleanţe la Haga, menţionează AFP.

Olanda a pierdut 193 de cetăţeni în timp ce Australia a pierdut 38 de cetăţeni şi rezidenţi când un Boeing Malaysia Airlines ce opera între Amsterdam şi Kuala Lumpur a fost doborât pe 17 iulie în estul Ucrainei, zonă de război.

Cele 298 de persoane la bord au fost ucise. Occidentalii îi acuză pe separatiștii proruși că au lansat racheta ce a doborât avionul. Rușii și separatiștii dau vina pe Kiev.

×
Subiecte în articol: Olanda Australia victime Ucraina
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close