Antena 3 CNN Externe Sunteţi de acord cu sinuciderea asistată? Dezbaterea aprinsă care a pornit de la povestea sfâşietoare a acestei femei

Sunteţi de acord cu sinuciderea asistată? Dezbaterea aprinsă care a pornit de la povestea sfâşietoare a acestei femei

Sunteţi de acord cu sinuciderea asistată? Dezbaterea aprinsă care a pornit de la povestea sfâşietoare a acestei femei
de O.P.    |    11 Feb 2013   •   09:52
Nimeni nu are dreptul să îşi ia viaţa, însă ce se întâmplă atunci când suferi de o boală incurabilă care te face să devii o povară pentru cei din jurul tău? Ce se întâmplă atunci când durerile sunt insuportabile şi nicium medicament nu le mai poate alina? Ce se întâmplă atunci când devii o legumă şi nu îţi mai poţi controla propriul corp?

Cu siguranţă sunt sute de argumente pro şi contra eutanasie, însă nimeni nu poate pretinde că a găsit un răspuns obiectiv la acest subiect extrem de delicat.

Înconjurată de cei patru copii ai ei, Jackie Meacock a pozat pentru ultima fotografie de familie. S-au bucurat pentru ultima dată de o cină minunată, apoi au râş şi şi-au adus aminte de timpurile minunate pe care le-au petrecut împreună.



La numai câteva ore după ce au făcut această poză, doamna Meacock şi-a încheiat viaţa la clinica Dignitas din Elveţia.

Femeia în vârstă de 71 de ani suferea de dystonia, o boală incurabilă care făcea din fiecare mişcare sau respiraţie un adevărat calvar. Aşa că, alături de copiii ei, Jackie s-a decis că este mai bine să îşi încheie viaţa cât încă mai este stăpână pe creierul său şi pe acţiunile sale.

"Pe cât de dureros a fost pentru noi, ştiu că mama şi-a dorit să aibă o viaţă demnă, aşa că i-am înţeles şi respectat această decizie", a declarat una din fiicele lui Jackie.



Această clinică din Elveţia este printre puţinele din lume în care se practică legal eutanasia.





×
Subiecte în articol: eutanasie sinucidere asistata
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close