Antena 3 CNN Externe Supoziţie: Laptopul unui pasager - cauza prăbuşirii avionului din Australia

Supoziţie: Laptopul unui pasager - cauza prăbuşirii avionului din Australia

Supoziţie: Laptopul unui pasager - cauza prăbuşirii avionului din Australia
09 Oct 2008   •   17:57

Cauza incidentului aviatic de marţi, când un avion al companiei Qantas a aterizat de urgenţă în Australia, pare să fi fost utilizarea laptopului personal de către unul dintre pasagerii zborului, potrivit ediţiei electronice a cotidianului Daily Mail. Din ultimele cercetări reiese că o serie de "iregularităţi" au fost descoperite la unul din computerele din avionul de tip Airbus. Există posibilitatea ca semnalele wireless ale laptopurilor sau ale jocurilor electronice să fi interferat cu frecvenţa pilotului automat al aparatului de zbor.
Piloţii aeronavei QF72, care efectuau un zbor pe ruta Singapore - Perth, au pierdut controlul aparatului în timpul ascensiunii rapide şi apoi a unei coborâri bruşte deasupra Oceanului Indian. În urma incidentului, peste 14 persoane au fost grav rănite. Majoritatea pasagerilor nu purtau centura de siguranţă la momentul producerii incidentului.
Teoria conform căreia accesarea unui laptop care dispune de tehnologie Bluetooth ar fi putut interfera cu sistemul de control al aeronavei a mai fost demonstrată intr-un alt caz similiar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incident aviatic Australia Airbus
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close