Antena 3 CNN Externe Supravieţuitorii masacrului din Newtown au revenit la cursuri în „cea mai sigură şcoală din America”

Supravieţuitorii masacrului din Newtown au revenit la cursuri în „cea mai sigură şcoală din America”

Supravieţuitorii masacrului din Newtown au revenit la cursuri în „cea mai sigură şcoală din America”
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    03 Ian 2013   •   15:10

Elevii de la şcoala elementară Sandy Hook din Newtown, Connecticut au revenit joi la cursuri, într-o şcoală nouă, pe care oficialii au numit-o „cea mai sigură din America”, anunţă AFP.

Şcoala a fost închisă după tragedia de pe 14 decembrie, atunci când un tânăr de 20 de ani a împuşcat mortal 20 de copii şi şase membri ai personalului didactic, înainte de a se sinucide.

Noua şcoală se află în oraşul vecin Monroe, la aproximativ 11 km distanţă de Sandy Hook, pe locul unui fost colegiu care a fost închis anul trecut.

Janet Robinson, o reprezentantă a şcolii, a precizat că aproximativ 80 de persoane au lucrat la reamenajarea fostului colegiu Chalk Hill, transformat „într-o foarte veselă şcoală elementară”.

„Am păstrat numele de Sandy Hook, pentru a putea duce tradiţia noastră mai departe. Copiii vin aici şi sunt nerăbdători să-şi vadă profesorii”, a declarat Robinson.

Poliţia nu a dezvăluit care sunt măsurile de securitate luate în Monroe, dar Robinson a explicat că că se simte „în siguranţă”.

„Cred că, în acest moment, este cea mai sigură şcoală din America”, a precizat Keith White, purtătorul de cuvândt al poliţiei din Monroe, adăugând că măsurile de securitate au fost consolidate şi toate maşinile care vor intra în campus vor fi verificate.

„Noua facilitate este sigură şi complet operaţională”, a dat asigurări directoarea Donna Page, cea care asigură interimatul, după uciderea lui Dawn Hochsprung în masacrul din decembrie.

„Înţelegem nevoia multor părinţi de a fi aproape de copiii lor în primele zile de şcoală şi vor fi bineveniţi. Acestea fiind zise, încurajăm elevii să ia autobuzul şcolar pentru a recrea o rutină familiară cât mai curând posibil”, a mai spus ea.

Tragedia de la Newtown a reprezentat o experienţă traumatizantă pentru locuitorii micuţului oraş american, provocând o dezbatere naţională privind armele de foc, în timp ce, săptămâna trecută, preşedintele Barack Obama a catalogat incidentul drept „cea mai rea zi a preşedinţiei mele”.


×
Subiecte în articol: tragedie atac armat
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close