Antena 3 Externe Supravieţuitorii vasului scufundat în Macedonia susţin că medicii le-au cerut bani pentru îngrijiri

Supravieţuitorii vasului scufundat în Macedonia susţin că medicii le-au cerut bani pentru îngrijiri

07 Sep 2009   •   23:42
Supravieţuitorii vasului scufundat în Macedonia susţin că medicii le-au cerut bani pentru îngrijiri


Dezvăluiri şocante apar după tragedia de pe lacul Ohrid din Macedonia, unde 15 oameni au murit înecaţi. Supravieţuitorii de pe vasul de croazieră spun că medicii le-au cerut bani pentru a le acorda îngrijirile de urgenţă.

O femeie de 54 de ani a dezvăluit că un medic i-a cerut 300 de dinari macedoneni să o evalueze din punct de vedere medical. În moneda europeană nu înseamnă decât cinci euro, însă gestul doctorului a lăsat-o pe femeie fără grai.

Un alt rănit a confirmat că şi lui i s-au cerut bani, la spitalul unde a fost dus pentru îngrijiri. Nimeni nu-şi explică gestul doctorilor.

Accidentul s-a produs pe lacul Ohrid din sud-vestul Macedoniei, una din principalele destinaţii turistice ale ţării. Vaporul de mici dimensiuni, fabricat în 1924, se afla la 200 de metri de mal când, potrivit martorilor, s-a răsturnat şi s-a scufundat foarte rapid.

Două din persoanele care au supravieţuit teribilului accident se află în continuare la spital dar starea lor de sănătate este stabilă. Alţi 40 de cetăţeni bulgari au scăpat cu viaţă. Toate cele 15 cadavre au fost identificate, însă legislaţia macedoneană prevede ca victimele să fie recunoscute de familii.

Observator
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close