Antena 3 CNN Externe Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"

Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"

Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"
Sursa foto: Foto: wtsp.com
10 Feb 2014   •   08:38

Pescarul care a supravieţuit timp de 14 luni în Oceanul Pacific este mult prea slăbit pentru a călători şi va mai rămâne în Insulele Marshall, acolo unde a ajuns după naufragiu.

Starea de sănătate a lui José Salvador Alvarenga este foarte fragilă şi nu poate pleca acasă până nu va fi capabil să suporte călătoria, a declarat ambasadorul El Salvador în Tokyo, Diego Dalton, scrie theguardian.com.

Alvarenga, originar din El Salvador, America Centrală, a plutit în derivă timp de mai multe luni până când barca lui a ajuns pe un ţărm îndepărtat din Insulele Marshall. Acesta era cu un însoţitor pe ambarcaţiune, care însă nu a reuşit să supravieţuiască.

"Toate organele lui sunt compromise, iar detoxifierea şi recuperarea funcţiilor va dura mult. Recuperarea va dura săptămâni, nu zile", a afirmat medicul Franklin House.

Pentru a putea supravieţui, Alvarenga s-a hrănit cu broaşte ţestoase şi păsări, şi a băut apă de ploaie, ceea ce a avut efecte distrugătoare asupra organismului său.

Organismul bărbatului a suferit o deshidratare severă şi în prezent refuză să absoarbă lichidele. „A pierdut lipide şi muşchi. A pierdut mare parte din masa musculară”, a declarat un alt medic.

×
Subiecte în articol: naufragiu Oceanul Pacific
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close