Antena 3 Externe Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"

Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"

10 Feb 2014   •   08:38
Supravieţuitorul din Pacific nu se poate întoarce acasă. "Toate organele lui sunt compromise"
Sursa foto: Foto: wtsp.com

Pescarul care a supravieţuit timp de 14 luni în Oceanul Pacific este mult prea slăbit pentru a călători şi va mai rămâne în Insulele Marshall, acolo unde a ajuns după naufragiu.

Starea de sănătate a lui José Salvador Alvarenga este foarte fragilă şi nu poate pleca acasă până nu va fi capabil să suporte călătoria, a declarat ambasadorul El Salvador în Tokyo, Diego Dalton, scrie theguardian.com.

Alvarenga, originar din El Salvador, America Centrală, a plutit în derivă timp de mai multe luni până când barca lui a ajuns pe un ţărm îndepărtat din Insulele Marshall. Acesta era cu un însoţitor pe ambarcaţiune, care însă nu a reuşit să supravieţuiască.

"Toate organele lui sunt compromise, iar detoxifierea şi recuperarea funcţiilor va dura mult. Recuperarea va dura săptămâni, nu zile", a afirmat medicul Franklin House.

Pentru a putea supravieţui, Alvarenga s-a hrănit cu broaşte ţestoase şi păsări, şi a băut apă de ploaie, ceea ce a avut efecte distrugătoare asupra organismului său.

Organismul bărbatului a suferit o deshidratare severă şi în prezent refuză să absoarbă lichidele. „A pierdut lipide şi muşchi. A pierdut mare parte din masa musculară”, a declarat un alt medic.

×
Subiecte în articol: naufragiu Oceanul Pacific

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close