Antena 3 CNN Externe Surpriză de proporții. Cine era unul dintre teroriștii-sinucigași din Sri Lanka

Surpriză de proporții. Cine era unul dintre teroriștii-sinucigași din Sri Lanka

Surpriză de proporții. Cine era unul dintre teroriștii-sinucigași din Sri Lanka
26 Apr 2019   •   13:27

Extremistul srilankez Zahran Hashim, omul-cheie prezumat al atentatelor jihadiste din duminica de Paşti din Sri Lanka, a murit comiţând atacul de la unul dintre hotelurile de lux din Colombo, a anunţat vineri preşedintele Maithripala Sirisena, relatează AFP. 

"Ceea ce mi-au spus serviciile de informaţii este că Zahran a fost ucis în atacul de la Shangri-La" duminică dimineaţă, a declarat preşedintele srilankez în cadrul unei întâlniri cu presa. 

Zahran Hashim a comis atacul sinucigaş asupra hotelului de pe malul mării din capitală împreună cu un al doilea kamikaze, identificat drept "Ilham", a mai precizat şeful statului. 

Zahran Hashim apărea în înregistrarea dată publicităţii de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care a revendicat aceste atentate care s-au soldat cu 253 de morţi, în care putea fi văzut conducând şapte oameni în depunerea jurământului către liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi. 

Soarta sa după atentatele sinucigaşe de duminică, care au vizat biserici şi hoteluri de lux de pe insula din Asia de Sud, era până acum necunoscută şi autorităţile îl căutau. 

Zahran Hashim era liderul National Thowheeth Jama'ath (NTJ), o grupare extremistă locală puţin cunoscută până duminică şi pe care Colombo o acuză că a comis atacurile.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close