Antena 3 CNN Externe Surpriza lui Vladimir Putin pentru Ramzan Kadîrov

Surpriza lui Vladimir Putin pentru Ramzan Kadîrov

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, unul dintre cei mai gălăgioși aliați ai Moscovei în războiul din Ucraina, anunță că președinția rusă i-a făcut o surpriză.

Surpriza lui Vladimir Putin pentru Ramzan Kadîrov
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2022   •   19:44

Kadîrov a precizat, miercuri, că a fost promovat de președintele Vladimir Putin la gradul de general-colonel.

Mișcarea vine într-un moment în care forțele Moscovei se confruntă cu pierderi de teren în Ucraina, amintește presa internațională.

"Președintele rus mi-a decernat gradul de general-colonel. Decretul a fost publicat (...) Vladimir Vladimirovici m-a informat personal şi m-a felicitat", a postat Kadîrov pe Telegram.

El s-a declarat foarte recunoscător pentru ceea ce a numit "înalta apreciere" a meritelor sale.

Gradul de general-colonel este al treilea cel mai important grad de comandă în ierarhia militară rusă, după cel de general de armată şi mareșal.

Kadîrov: de trei ori general în trecut, acum are patru grade

Se poate spune că înaintarea lui Kadîrov în ierarhia militară rusă pune bazele unei serioase colecții, dat fiind că liderul cecen deține deja trei grade de general în republica sa: al forțelor militare interne, al poliției şi al gărzii naționale.

Kadîrov, menționat frecvent de ONG-urile internaționale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în Cecenia, a fost foarte activ, mai ales în declarații pe rețelele sociale, de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Unități cecene, între care miliția sa personală cu reputație sinistră, luptă alături de forțele armate ruse în Ucraina.

Luni, Kadîrov şi-a anunțat intenția de a-i trimite pe trei dintre fiii săi, adolescenți, să ia parte la conflictul din Ucraina, după ce a cerut anterior Moscovei să utilizeze "arme nucleare de putere scăzută" pe câmpul de luptă, în contextul dificultăților cu care se confruntă trupele ruse.

De asemenea, el l-a criticat pe generalul rus Aleksandr Lapin, răspunzător de operațiunile militare din zona orașului strategic Liman, recent recucerit de forțele ucrainene.

×
Subiecte în articol: Ramzan Kadîrov Vladimir Putin
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close