Antena 3 CNN Externe Surse: Doi ostatici români în Algeria. "Răpitorii ameninţă că vor ucide ostaticii"

Surse: Doi ostatici români în Algeria. "Răpitorii ameninţă că vor ucide ostaticii"

Surse: Doi ostatici români în Algeria. "Răpitorii ameninţă că vor ucide ostaticii"
Sursa foto: Foto: 10news.com
de S.T.    |    17 Ian 2013   •   16:57

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că între cei 41 de ostatici din Algeria se află un român.

Abu al-Baraa a dat asigurări postului de televiziune din Qatar că ostaticii provin din 11 ţări, şi anume Norvegia, Franţa, Statele Unite, Marea Britanie, România, Columbia, Thailanda, Filipine, Irlanda, Japonia şi Germania.
   
Răpitorii vor retragerea armatei algeriene, care a încercuit acest complex în domeniul exploatării gazelor, pentru a permite lansarea unor negocieri, a declarat acesta pentru Al-Jazeera.

UPDATE 17:50
- Armata algeriană a preluat în totalitate controlul asupra complexului In Amenas, unde a avut loc luarea de ostatici, anunţă site-ul algerian de ştiri TSA.

Conform presei, cel puţin 34 de ostatici străini şi 15 răpitori ar fi fost ucişi. Sute de ostatici algerieni şi câţiva occidentali au reuşit să fugă.


UPDATE 17:40
- Armata algeriană a lansat un nou raid la complexul de exploatare a gazelor unde sunt ţinuţi în captivitate ostaticii occidentali rămaşi în viaţă după atacul Forţelor Aeriene, relatează AFP citând agenţia mauritană ANI. "Avioane de vânătoare şi unităţi terestre încearcă să preia controlul asupra complexului", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei algeriene.

"Răpitorii ameninţă că vor ucide ostaticii", a precizat el.

UPDATE 17:33 - Potrivit jurnalistului Radu Tudor,  ar fi vorba despre doi cetăţeni români răpiţi, nu unul. Amândoi ar fi fost angajaţi de compania British Petroleum prin intermediul unei firme specializate de recrutare din România. Operaţiunile pentru eliberare şi anihilarea grupării teroriste sunt executate de armata algeriană cu sprijinul a două importante servicii secrete britanice, MI6 (Marea Britanie) si DGSE (Franta).

UPDATE 17:16 - Cei patru ostatici strãini eliberaţi joi de militarii algerieni sunt doi britanici, un kenyan şi un francez, susţine agenţia algerianã APS, citatã de AFP.  Anterior, APS anunţase cã militarii algerieni au eliberat patru ostatici strãini în cadrul unei operaţiuni lansate de cãtre armata algerianã.

UPDATE 16:45
- Surse islamiste spun că nici un român nu se mai află pe lista ostaticilor din Algeria.


Citeşte şi:

Radu Tudor, despre răpirea unui român în Algeria: Am avut informaţia de aseară, dar nimeni nu a fost în măsură să confirme acest lucru
 

×
Subiecte în articol: Algeria
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close